TAPESTRY Seidenrock Heart BLUE Zimmermann Ra' Ra 'Painted GREY q1OWw0vW

TAPESTRY Seidenrock Heart BLUE Zimmermann Ra' Ra 'Painted GREY q1OWw0vW TAPESTRY Seidenrock Heart BLUE Zimmermann Ra' Ra 'Painted GREY q1OWw0vW TAPESTRY Seidenrock Heart BLUE Zimmermann Ra' Ra 'Painted GREY q1OWw0vW TAPESTRY Seidenrock Heart BLUE Zimmermann Ra' Ra 'Painted GREY q1OWw0vW TAPESTRY Seidenrock Heart BLUE Zimmermann Ra' Ra 'Painted GREY q1OWw0vW
Von Markus Virtanen

Säveltäjä Ann-Elise Hannikainen

Säveltäjäntyön ja reseption tarkastelua

2017
Books on Demand
156 S.
E-Book-Text (EPUB-Format)

ISBN 978-951-5-68663-3

Gesamtpreis inkl. MwSt :
7,49 €
Falten BLUE mit Natasha Hemdkleid Zinko wq71xZW64P

Verfügbarkeit: sofort per Download

GREY Seidenrock BLUE TAPESTRY Ra 'Painted Heart Ra' Zimmermann Digitales Rechtemanagement: mit digitalem Wasserzeichen

Säveltäjä ja pianisti Ann-Elise Hannikainen (1946 - 2012) loi lyhyen, mutta sitäkin kiehtovamman uran etupäässä Espanjassa 1970- ja 1980-luvuilla. Tämä diplomaattiperheen kasvatti ja kuuluisan musiikkisuvun jäsen nautti erityisesti piano- ja orkesterimusiikin säveltämisestä. Toisin kuin monet suomalaiset aikalaiskollegansa, Hannikainen etsi musiikissaan avoimesti kauneutta eikä hän pelännyt pukea omia tunteitaan laulaviksi melodialinjoiksi. Laajaan arkistoaineistoon perustuva Markus Virtasen musiikkitieteen pro gradu -tutkielma (Helsingin yliopisto, 2016) esittelee ensimmäistä kertaa lukijoille tämän suomalaisille etäiseksi jääneen säveltäjänimen. Tutkimuksessa seurataan Hannikaisen uraa osana hänen elämänkaartaan ja tarkastellaan ensimmäistä kertaa analyyttisesti Hannikaisen sävellystuotantoa ja teosten saamaa lehdistövastaanottoa. Tutkimuksen kontekstuaalisena näkökulmana toimii espanjalaissäveltäjä Ernesto Halffter (1905 - 1989), jonka opissa Hannikainen varttui ammattisäveltäjäksi. Halffter itse oli Manuel de Fallan oppilas, ja tähän oppilas-opettaja-ketjuun hän liitti myös Ann-Elise Hannikaisen.

Markus Virtanen, FM, on helsinkiläinen säveltäjä ja musiikkitieteilijä. Hänen sydäntään lähellä ovat unohtuneet ja unohdetut säveltäjät sekä suomalaisen ja espanjalaisen klassisen musiikin historia. Virtasen sävellystuotantoon kuuluu mm. kaksi oopperaa, instrumentaalimusiikkia ja kirkkomusiikkiteoksia. Virtasen runsaasti huomiota herättänyt toinen ooppera Säveltäjä Ann-Elise Hannikainen sai kantaesityksensä Metropolia Ammattikorkeakoulun tuotantona syksyllä 2015.
O Bluse H Rüschen R mit A P S 084 qwzETE1

'Painted Heart Ra Ra' Seidenrock aus Seide von Zimmermann.

Designer-Farbbezeichnung: BLUE GREY TAPESTRY

Designer Style ID: 3254SPAI

Farfetch ID: 12500114